28 Mars 378, përkujtohet Perandori Romak me prejardhje ilire, Valens Flavi

Me 28 Mars të vitit 378, përkujtohet Perandori Romak me prejardhje ilire, Valens Flavi, vëllai i Valentinit të Madh, strateg që ka kryer dhe ka fituar shumë beteja. Është përjetësuar me ujësjellësin e famshëm të Konstandinopojës që mban emrin e tij. Në Mars të vitit 364, emërohet Perandor August në Lindje të Perandorisë Romake si vëllai i Valentinit të Madh dhe pinjoll i dinastisë ilire Flavi. U vra në betejë kundër visigotëve, pranë Adrianopojës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare