28 Mars 1924, u krijua në Tiranë shoqëria e grave “Shqiptarka”

Në Tiranë, më 28 Mars 1924, u krijua shoqëria e grave “Shqiptarka”. Kryetare e saj u zgjodh Behixhe Elbasani, nënkryetare Shadie Asllani. Shoqëria kishte dhe këshillin e saj, ku bënin pjesë Parashqevi Qiriazi, Hilvie Selenica dhe figura të tjera të grave shqiptare të asaj kohe.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare