28 Maj 1997, u nda nga jeta Vehbi Rexhepi

Patrioti dhe luftëtari antifashist kosovar, Vehbi Rexhepi u nda nga jeta, më 28 Maj 1997. U lind në Gjilan më 1923. Ka qënë fotograf  i  njohur dhe luftëtar i lirisë. Që nga viti 1939, u lidh me luftën antifashiste në Shkup. Për veprimtarinë e tij gjatë pushtimit nazifashist, u burgos disa herë. Pas luftës, kreu disa funksione politiko-shoqërore në Gjilan. Për qëndrimet e tij patriotike, u dënua dhe u burgos në kampin famëkeq të përqëndrimit në Goli Otok. Pas lirimit, deri sa mbylli sytë, u mor me artin fotografik.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare