28 Maj 1997, u nda nga jeta patrioti Haki Halit Idriz Tërpeza

Në New York, më 28 Maj 1997, vdiq patrioti Haki Halit Idriz-Tërpeza. Gjithë jetën punoi dhe luftoi për lirinë e popullit dhe të trojeve shqiptare. Në nëntor të vitit 1945, u internua bashkë me të atin dhe shumë shqiptarë të tjerë, në Jasapetra të Greqisë, ku shumë prej tyre u pushkatuan. Pas çlirimit, emigroi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ku bashkëpunoi me lëvizjen e mërgimtarëve, për Shqipërinë Etnike.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare