28 Korrik 1920, vendosja e marrëdhënieve diplomatike midis vendit tonë dhe Shba

Sot është përvjetori i vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis vendit tonë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Kërkesa zyrtare në Departamenin e Shtetit në Uashington, për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike midis dy vendeve, ishte depozituar, që në mars të vitit 1920, nga Qeveria e Tiranës, por vetëm më 28 Korrik të vitit 1922, përfaqësuesit e parë diplomatikë Grand Smith dhe Abdyl Sula, si titullar i konsuJlatës sonë në Nju Jork, u shkëmbyen midis palëve. Marrëdhëniet diplomatike midis dy vendeve tona, u ndërprenë nga Uashingtoni, pas pushtimit të Shqipërisë nga Italia fashiste, më 1939 dhe u rivendosën pas gjysën shekulli, më 1991.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply