28 Korrik 1917, mbahet Konferenca e vendeve të Antantës

Konferenca e vendeve të Antantës, që u mbajt më 28 Korrik 1917, në Paris, i kërkoi Italisë të tërheqë forcat e armatosura nga Janina dhe Çamëria. Ushtritë italiane, sipas këtij vendimi, u tërhoqën në kufijtë e përcaktuar nga Konferenca e Londrës, duke mbajtur të pushtuar Shqipërinë e Jugut, Sarandë-Korçë, deri në Hanin e Kalibaçit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply