28 Korrik 1914, shënohet fillimi i Luftës së Parë Botërore

28 korriku i vitit 1914, shënon fillimin e Luftës së Parë Botërore, një nga kasaphanat më të mëdha në historinë e njerëzimit, që zgjati deri në vitin 1918. Shqipëria ndonëse ishte shpallur nga Fuqitë e Mëdha shtet neutral, në fakt, u kthye në arenë përleshjesh midis palëve ndërluftuese dhe pësoi humbje të mëdha njerëzore dhe materiale.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply