28 Korrik 1911, Çeta e Spiro Bellkamenit dhe Qamil Panaritit rrethohet në Orman Çiflik

Çeta e bashkuar e Spiro Bellkamenit dhe Qamil Panaritit, më 28 Korrik 1911, u gjend e rrethuar në Orman Çiflik të Korçës. Gjatë kohës së luftës për pavarësi, Orman Çifliku ka qënë bazë dhe strehë e çetave të armatosura. Më 23 Korrik, ato kishin planifikuar një aksion për lirimin e patriotëve të arrestuar, por u dekospiruan dhe u gjendën të rrethuar. Në luftën e përgjakshme për çarjen e rrethimit, ranë dëshmorë luftëtarët trima: Bajazit Rehova, Kostaq Spiro Kosturi, Nuçi Lapi, Kristaq Furxhi, Odhise Kota dhe Tushi Krestafillaku. Emrat e tyre kanë hyrë në historinë e popullit tonë dhe kujtohen, si dëshmorët e Orman Çiflikut.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply