28 Korrik 1880, Hodo Sokoli udhëheq me sukses mbrojtjen e Hotit dhe të Grudës

Hodo Sokoli udhëhoqi me sukses mbrojtjen e Hotit dhe të Grudës, që përfundoi me tërheqjen e forcave malazeze dhe me dështimin e planeve të tyre, për të pushtuar trojet shqiptare. Ai udhëhoqi 5000 malësorë trima, kundër 10000 ushtarëve dhe oficerëve malazezë në beteja të shumta që zgjatën nga prilli deri në korrik. Disfatën e fundit malazezët e pësuan, më 28 korrik 1880.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply