28 Korrik 1866, Jon Gjika, pinjoll i familjes princërore shqiptare u emërua kryeministër i Rumanisë

Më 28 Korrik 1866, Jon Gjika, pinjoll i familjes princërore shqiptare, Gjika u emërua kryeministër i Rumanisë. Lindi në vitin 1816, dhe mbajti dy herë postin e kryeministrit të Rumanisë. Jon, apo shqip Gjon Gjika, ka qënë njeri me kulturë të gjërë; është shquar si shkrimtar ekonomist dhe politikan dhe ishte ndër figurat më të spikatura të shekullit të XIX, në Rumani dhe më gjërë. S’ka dyshim se personalitete të tilla, i bëjnë nder edhe kombit që i përkasin dhe shërbejnë si ura miqësie me popujt dhe vendet, ku ata banojnë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply