28 Janar 1997, u shua kardinali i parë i Kishës Katolike Shqiptare, Mikel Koliqi

Në moshën 93 vjeçare, vdiq në Tiranë, më 28 Janar 1997, Mikel Koliqi, kardinali i parë në historinë e Kishës Katolike Shqiptare. Ai kaloi 37 vjet në burgjet komuniste. Pesë vjet pas vendosjes së demokracisë dhe hapjes së kishave, në Nëntor të vitit 1995, Selia e Shenjtë e zgjodhi atë Kardinal.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare