28 Janar 1936, lindi Ismail Kadare.

U lind ne Gjirokaster, ku kreu shkollen fillore dhe te mesmen. Ne vitin 1958 diplomohet ne Universitetin e Tiranes per filologji, vazhdoi studimet per letersi ne Institutin e Letersise “Gorki” ne Moske. Nisi te shkruaje qe ne gjimnaz. U be i njohur me botimin e vellimit poetik “Shekulli im” dhe me poemat “Perse mendohen keto male” etj.

Leave a Reply