28 Janar 1931, një tërmet i fuqishëm lëkund Korçën dhe Devollin

Më 28 Janar 1931, Korça dhe Devolli, u goditën nga një lëkundje e fuqishme dhe e vazhdueshme tërmeti. Pati disa të vdekur dhe shumë të plagosur. Mijëra banorë mbetën pa strehë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare