28 Gusht, Shqipëria vendos marrëdhënie diplomatike me tre vende të botës

Data 28 Gusht, shënon vendosjen e marrëdhënieve diplomatike të Shqipërisë me tre vende të botës; duke i parë këto akte si pjesë të biografisë të shtetit tone, në familjen e madhe të kombeve po i sjellim më poshtë: më 28 Gusht 1956, u vendosën marrëdhëniet diplomatike më Republikën e Finlandës. Po në këtë datë të vitit 1978, u shpall vendosja e marrëdhënieve diplomatike me Panamanë e Largët, shtet latino-amerikan në Amerikën Qëndrore, kurse në vitin 1991, më 28 Gusht, lidhjet diplomatike u vendosën me shtetin e ri të pavarur të Papuas dhe Guinesë së Re, që shtrihet në gjysmën lindore të ishullit Guinea e Re, në veri të Australisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply