28 Dhjetor 1976, u miratua Kushtetuta e re; “Shqipëria është diktaturë e proletariatit”

Kushtetuta, 1976

Më 28 Dhjetor 1976, Kuvendi Popullor, miratoi Kushtetutën e re e cila, shpallte Shtetin Shqiptar si diktaturë të proletariatit, pronën shoqërore si të vetmen prone dhe si bazën e rendit socialist dhe e ndalonte pronën private. Kjo kushtetutë ishte në fuqi deri në vitin 1991, kur kuvendi miratoi një paketë ligjesh themelore, që zëvendësuan kushtetutën deri në Nëntor të vitit 1998, kur u miratua Kushtetuta e Republikës së Shqipërisë, që është në fuqi edhe sot.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply