28 Dhjetor 1927, lindi piktori Fatmir Haxhiu

Fatmir Haxhiu

Sot përkujtohet përvjetori i lindjes të piktorit Fatmir Haxhiu, “Piktori i Merituar” dhe “Mjeshtër i Madh i Punës”. Ai u lind në Tiranë, më 28 Dhjetor 1927. Në ekspozitën kombëtare të vitit 1949, ai fitoi çmimin e tretë dhe kjo përcaktoi rrugën e tij të jetës. Për shumë vite, Fatmir Haxhiu, ka dhënë mësim në Institutin e Lartë të Arteve, duke përgatitur breza të tërë piktorësh.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply