28 dhjetor 1914, Franca dhe Rusia protestojne prane Italise, trupat e se ciles kishin pushtuar Vloren.

28 dhjetor 1914, Franca dhe Rusia protestojne prane Italise, trupat e se ciles kishin pushtuar Vloren. Italia u jusifikua se ushtria kishte hyre ne Vlore me kerkesen e Esad Pashe Toptanit, teksa vendi ndodhej perballe anarkise. Historianet thone se Italia kishte vepruar per ti treguar Austrise se nese Viena nuk ndalte sulmin ndaj Serbise, edhe Roma do te vazhdonte perparimin ne territorin shqiptar.

Cit: Kalendari Historik, Astrit Lulushi 2017.

Leave a Reply