27 Tetor 1957, Panajot Kanaçi interpreton “Fatosi partizan”

Panajot Kanaçi

Në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit, më 27 Tetor 1957, u luajt baleti shqiptar me muzikë të Kozma Larës “Fatosi partizan”,  me dy akte e 3 tablo. Libreti u përgatit nga Panajot Kanaçi dhe skenografia nga Hysen Devolli. Baletmaster ishin tre nga asat e baletit shqiptar: Panajot Kanaçi, Zoica Haxho Agron Alia.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply