Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

27 Tetor 1919, diplomacia perëndimore deklaron sovranitetin Italian mbi Vlorën

Pushtimi Italian

Më 27 Tetor 1919, diplomacia perëndimore deklaroi zyrtarisht se ishte pranuar mandati i Italisë mbi Shqipërinë dhe sovraniteti i saj mbi Sazanin dhe Vlorën. Kurse Jugosllavisë, po sipas këtyre deklaratave i njihej e drejta të ndërtonte në Shqipërinë e Veriut, një linjë hekurudhore.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version