Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

27 Tetor 1912, Ismail Qemali mbledh koloninë e Bukureshtit

Ismail Qemali

Më 27 Tetor 1912, Ismail Qemali arriti në kryeqytetin rumun Bukuresht dhe u prit nga mërgimtarët tanë. Ai synonte të stabilizonte koloninë shqiptare, por dhe politikën rumune, në përkrahje të aksionit, për shpalljen e pavarsisë së Shqipërisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version