27 Tetor 1735, premierë e operas “Skënderbeu” në Versajë

Opera Skënderbeu

Në skenën e Teatrit të Versajës në Paris, mbrëmjen e 27 Tetorit 1735, u dha premiera e operas “Skënderbeu”, të kompozitorëve francezë Fransua Frankes dhe Fransua Rabel. Sipas kronikave të kohës, shfaqja u përsërit dhjetra herë, gjë që ishte e rrallë për kohën.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply