27 Shtator 1947, u ekzekutua inxhinieri Sulo Klosi

Sulo Klosi

Në Shtator të vitit 1947, u dënua me vdekje për “sabotim të ekonomisë” dhe më 27 Shtator  u ekzekutua inxhinieri i minierave Sulo Klosi. I mbetur jetim u shkollua me bursën e shtetit . Për shumë vite punoi si kryeinxhinier në Rubik. Pas çlirimit, u emërua Drejtor i Drejtorisë  së Minierave, ku punoi derisa u arrestua përsëri dhe u dënua me vdekje.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply