27 Shtator 1937, Xhanfize Frashëri, hapi në Tiranë të parën klinikë private gjinekologjike dhe pediatrike

Spital gjinekologjik

Doktoresha Xhanfize Frashëri, e diplomuar për mjekësi në Filadelfia të Shteteve të Bashkuara, më 27 Shtator 1937, u kthye në Tiranë dhe hapi klinikën e parë private për sëmundjet gjinekologjike dhe pediatrike.  Ajo ishte mjekja e parë në vëndin tonë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply