27 Shtator 1913, Qeveria e Vlorës njoftohet nga kryengritësit për çlirimin e Gjakovës

Qeveria e Vlorës

Kryengritësit dibranë , më 27 Shtator 1913, njoftonin Qeverinë e Vlorës, për çlirimin e Gjakovës dhe luftimet e ashpra që zhvilloheshin në Prizrenin e rrethuar prej tyre.  Serbët nën presionin e kryengritjeve, ishin të detyruar të lironin Ohrin dhe Strugën.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply