27 Shtator 1878, Komiteti i Stambollit, projektoi dhe botoi projektin për autonominë e Shqipërisë

Anëtarët e Komitetit të Stambollit

Duke u mbështetur  në vendimet e marra në Janinë, më 1877 dhe në Teqenë e Frashërit, Komiteti i Stambollit, formuloi projektin e autonomisë së Shqipërisë, i cili u botua, më 27 Shtator 1878, në gazetën “Interpreti i Lindjes” që drejtohej nga Sami Frashëri.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply