27 Shtator 1398, Venediku shqyrton kalimin e Kalasë së Lezhës nën sundimin e Republikës së Shën Markut

Kalaja e Lezhës

Senati i Venedikut i mbledhur më 27 Shtator 1398, pasi shqyrtoi vendimin e fisnikëve Dukagjinas për dorëzimin e kështjellës së Lezhës, nën sundimin e Republikës së Shën Markut, vendosi që nga të ardhurat e Lezhës, 2/3 të kalojnë në arkën e Republikës dhe vetëm 1/3 t’u jepet Dukagjinasve. Senati vendosi gjithashtu rindërtimin e kështjellës së Lezhës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply