27 Shkurt 1878, andartët grekë dështuan të nxisin trazira në Sarandë

Më 27 Shkurt 1878, banda andartësh grekë të ardhur nga Korfuzi zbarkuan në Lëkurës, në afërsi të Sarandës dhe u përpoqën të nxisnin trazira dhe kryengritje midis popullsisë shqiptare. Me këtë ata synonin, që në çastet e fundit të luftës ruso-tuke, që po zhvillohej në atë kohë, të siguronin diçka nga “plaçka e luftës”. Veprimtari dhe manovra të tilla, që kanë qënë taktika të zakonshme të politikanëve dhe ushtarakëve shovinistë grekë, dëshmojnë se ata nuk heqin dorë kurrë nga planet e tyre antishqiptare. Në të njëjtën kohë shpartallimi i shpejtë i komplotevë të antardëve grekë tregoi se ata do të marrin përgjigjen e merituar sa herë që do të lozin me zjarrin.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare