27 Qershor 363, vdiq perandori romak Juliani

Më 27 Qershor të vitit 363, vdiq perandori romak Juliani, pinjoll i dinastisë iliriane Flavi. U lind në Kostandinopojë, në vitin 332. Ai njihet si njëri ndër perandorët më të kulturuar të historisë romake, i mbiquajtur dhe “perandori filozof’, mbrojtës i flaktë i kulturës dhe besimeve klasike, njëri ndër personalitetet më të trajtuar në letërsi dhe art, gjatë gjithë kohërave.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply