27 Qershor 1937, përfundoi gjyqi i “Lëvizjes anarkiste të Delvinës”

Më 27 Qershor 1937, përfundoi gjyqi i “Lëvizjes anarkiste të Delvinës”. Gjyqi politik dënoi me vdekje, Ismet Toton, kapiten Ismail Gjylbegun, nëntoger Xhelal Shtupanin dhe kapiten Ramadan Brakën. 4 të tjerë u dënuan me 101 vjet, ndërsa të tjerët u dënuan, me 2 deri në 20 vjet burg.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply