Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

27 Qershor 1797, Francezët zbarkuan në Korfuz

Francezët zbarkuan në Korfuz, më 27 Qershor 1797. Ali Pasha u mundua ta shfrytëzojë këtë, për të forcuar marrëdhëniet me Francën dhe Bonapartin, për realizimin e planeve të tij separatiste, për t’u shkëputur nga varësia e Portës. Ai mori nga komandanti francez, armatime dhe instruktorë ushtarakë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version