Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

27 Nëntor 1927, nënshkruhet Pakti i Miqësisë Shqipëri-Itali

Pakti i Miqësisë Shqipëri-Itali

Më 27 Nëntor 1927, në Tiranë, u nënshkrua “Pakti i Miqësisë dhe Sigurimit Shqipëri-Itali”, me të cilën u krye hapi i parë i nënshtrimit të vendit tonë, ndaj Italisë fashiste.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version