27 Nëntor 1912, Lushnja, Kavaja, Peqini ngrenë Flamurin Kuq e Zi

Flamuri Kuq e Zi

Patriotët shqiptarë në Lushnjë, Kavajë dhe Peqin, më 27 Nëntor 1912, ngritën Flamurin Kuq e Zi të Skënderbeut dhe shpallën pavarësinë e tyre, nga pushtimi osman.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply