27 Mars 1920, lindi poeti arbëresh Luka Perrone

Më 27 Mars të vitit 1920, në fshatin Ejanina të Kalabrisë, u lind poeti arbëresh Luka Perrone, autor i vëllimeve poetike “Lule shkëmbi”, “Hija e ariut” dhe “Vjersha lirie”. Në vitin 1967, botoi në Firence edhe një përmbledhje me përralla arbereshe në shqip dhe italisht.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare