27 Maj 1280, filloi meremetimi i kështjellës së Durrësit

Me ashpërsimin e luftës midis Anzhuinëve dhe Bizantit në territorin e Shqipërisë, Karli I Anzhu, urdhëroi, më 27 Maj 1280, fillimin e merementimit të kështjellës së Durrësit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare