27 Korrik 306, vdiq Kostanci I, perandor i Romës me prejardhje ilire

Ditët e fundit të Korrikut, të vitit 306, të erës sonë, vdiq Kostanci I, perandor i Romës me prejardhje ilire. Ai sundoi pak më shumë se një vit, por përmendet, si një luftëtar trim dhe themelues i dinastisë të perandorëve romakë, me prejardhje ilire Flavi, që e drejtoi Perandorinë e paanë për shumë e shumë vjet.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply