27 Korrik 1908, u botua numri i parë i gazetës Liria

Në kryeqytetin Bullgar Sofje, më 27 Korrik 1908, tipografia e Luarasëve “Mbrothtësia” botoi numërin e parëtë gazetes “Liria”. Ajo delte dy herë në jave. Gazetat dhe botimet e tjera të shtypshkronjës, dërgoheshin në Shqipëri fshehurazi me postën e konsullatave të Austrisë, Italisë dhe Francës, drejtuar konsullatave përkatëse në Shkodër, Durrës dhe Vlorë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply