27 Janar 1966, u shua babai i kirurgjisë shqiptare Dr. Osman Jonuzi

Në moshën 87 vjeçare më 27 Janar 1966, ndërroi jetë babai i kirurgjisë shqiptare mjeku Osman Jonuzi. Pas diplomimit në Stamboll shërbeu si mjek ushtarak në Mekë, Jemen dhe Tunizi. Në vitin 1920 u bë themelues i shërbimit të  kirurgjisë që u hap në Tiranë dhe drejtor i parë i tij.  Në këtë kohë dr. Jonuzi specializohet për kirurgji dhe gjinekologji në Paris. Në vitin 1926 ai në emër të Shtetit Shqiptar nënshkroi “Konventën ndërkombëtare të shëndetësisë”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare