27 Gusht 1928, vritet gjenerali italian Telini

Afër Janinës, më 27 Gusht 1928, u vra gjenerali italian Telini dhe anëtarët e grupit që e shoqëronin atë. Gjenerali Telini, kryesonte Komisionin Ndërkombëtar të Kontrollit. Vrasja e tij u krye nga agjentët grekë, me qëllim që, duke akuzuar shqiptarët si terroristë, të mund të rishikohej linja e kufijve në favor të tyre.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply