27 Gusht 1787, forcat osmane tentojnë pa sukses të shtypin pashallëkun e BushatIlinjve

Më 27 Gusht 1787, forcat osmane që numëronin mbi 15000 vetë, të komanduara nga Abdulla pash Çausholli, hynë në Shkodër, për të shtypur përfundimisht pashallëkun e BushatIlinjve. Kara Mahmut Pashë BushatIliu, u tërhoq në kalanë e Rozafës. Por një ditë më parë i gjithë qyteti ishte ngritur në këmbë dhe, të kryesuar nga Tahir Agë Juka, kryengritësit i dolën përpara Çaushollit me flamuj të shpalosur. Luftimet në qytetin e lashtë vazhduan deri në nëntor, osmanët pësuan disfatë dhe u detyruan të tërhiqeshin. Pashallëku i Bushatllinjve i mbijetoi edhe kësaj furtune.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply