29 Dhjetor 1920, doli numri i parë i gazetës së pa varur “Shkrepëtim’e Korçës”

Korça

Në qytetin e Korçës, me 29 Dhjetor 1920, doli numri i parë i gazetës me katër faqe “Shkrepëtim’e Korçës”, me moton “e paanëshme që flet dhe përkrah të vërtetën”. Drejtor i fletores ishte Muamar Abedini, pak i dëgjuar dhe i njohur në historinë e gazetarisë sonë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply