26 Tetor 1912, pushtuesit serbë hynë në Shkup

Shkup

Vjeshtën e vitit 1912, armatat serbe kishin pushtuar  pothuaj gjithë Kosovën. Ata kishin marrë Prishtinën, Prizrenin, Gjakovën dhe nëpër luginën e Drinit, iu drejtuan Shkodrës, Lumës, Mirditës dhe Matit. Njësi të tjera ushtarake, pas pushtimit të Kumanovës, më 26 Tetor 1912, hynë në Shkup dhe iu drejtuan Manastirit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply