26 Tetor 1467, Skënderbeu çliroi Kepin e Rodonit

Kështjella e Rodonit

549 vjet të shkuara, Gjergj Kastrioti çliroi Kepin e Rodonit dhe Kështjellën e tij strategjike. Më 26 Tetor 1467, ai i kërkoi Venedikut t’a ndihmojë, për të rindërtuar kështjellën e shkatërruar nga betejat. Duke pasur frikë forcimin e Skënderbeut dhe të shqiptarëve, Venediku e refuzoi ndihmën.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply