26 Tetor 1450, Sulltan Murati II dështon me sukses të plotë në rrethimin e Krujës

Sulltan Murati II

Me 26 Tetor 1450, pas pesë muaj betejash dhe gjakderdhjesh, Sulltan Murati II, i ngriti shatorret nga rrethimi i Krujës dhe u tërhoq në Adrianopojë, ku dhe vdiq pas disa muajsh. Shumë historianë shkruajnë se shkaku kryesor i fundit të tij, ishte disfata e plotë që pësoi në Krujë, nga një grusht shqiptarësh.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply