Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

26 Shtator 1925, doli në SHBA numri i parë i gazetës “Immigranti”

Shoqëritë Shqiptare në SHBA

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, mërgimtarët shqiptarë, më 26 Shtator 1925, nxorrën numrin e parë të gazetës “Immigranti”, organ i lirë i shqiptarëve të Amerikës. Ajo ishte fletore javore , shoqërore, kulturore dhe letrare në gjuhën shqipe dhe pjesërisht angleze.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version