26 Shtator 1924, Komiteti i Bashkuar i Shqiptarëve, i dërgon përkujtesë Lidhjes së Kombeve; popullsia shqiptare në Jugosllavi po vuan genocid

Bajram Curri, Hasan Prishtina dhe Bedri Pejani

Bajram Curri, Hasan Prishtina dhe Bedri Pejani, në emër të Komitetit të Bashkuar të Shqiptarëve “Iridente”, më 26 Shtator 1924, i dërguan Lidhjes së Kombeve, një përkujtesë ku pasyrohej gjëndja e shqiptarëve në Jugosllavi dhe genocidet, që ushtronin serbo mëdhenjtë kundër tyre.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply