26 Shtator 1923, Shkodra dhe Malësia organizuan miting të fuqishëm kundër provokacioneve të ushtrisë jugosllave

Kryengritësit e Malësisë

Popullsia e Shkodrës  dhe e Malësisë, më 26 Shtator 1923, organizuan një miting të madh kundër sulmeve dhe provokacioneve të ushtrisë jugosllave. Mitingu iu drejtua me një protestë të madhe Fuqive të Mëdha dhe Lidhjes së Kombeve, ku kërkonte tërheqjen e trupave jugosllavë nga tokat shqiptare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply