26 Shtator 1913, ushtarët grekë hynë në Gorë e Velçan për të penguar punën e Komsionit Ndërkombëtar të kufijëve

Ushtarakë të Komisionit Ndërkombëtar

Ndërsa Komisioni Ndërkombëtar ushtronte veprimtarinë e tij  për përcaktimin e kufijëve të Shtetit të ri Shqiptar, më 26 Shtator 1913, forcat ushtarake greke hynë në Gorë, Terhovë e Velçan, duke ushtruar presion dhe terror mbi popullsinë për të minuar punën e tij.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply