26 Shtator 1393, luftrat me turqit frenuan përpjekjen e sundimtarëve kundër monopolit të tregëtise së Venedikut

Tregëtia me Venedikun

Sundimtarët e fuqishëm shqiptarë Zaharijat dhe Jonimajt, më 26 Shtator 1393, u munduan të pengonin vendosjen e monopolit të tregëtimit të leshit dhe kripës nga Republika e Venedikut. Por luftrat kundër Balshajve dhe turqëve, e bënë të pamundur një gjë të tillë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply