26 Shkurt 1919, mbërriti në Shqipëri ndihma e parë e Kryqit të Kuq

Nisur nga informacionet e mbledhura nga Çarl Telford Erikson mbi gjendjen e vështirë në Shqipëri, në Shkurt të vitit 1919, u formua në Itali njësia e parë e Kryqit të Kuq Amerikan, e cila arriti në vendin tonë , më 26 Shkurt 1919. Ajo drejtohej nga Eriksoni, i cili ka luajtur një rol të rëndësishëm në jetën publike shqiptare të kohës. Njësitë e Kryqit të Kuq Amerikan në vendin tonë dhanë një ndihmesë të madhe për të kapërcyer mjerimin dhe urinë që kishte pllakosur vendin, për të hedhur hapat e para në arsimin kombëtar dhe në luftën kundër sëmundjeve ngjitëse e sidomos kundër tuberkulozit, malarjes, sëmundjeve veneriane, etj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare