26 Shkurt 1918, protestë e Shqipërisë së mesme për Austro-Hungarinë

Përfaqësuesit e Durrësit, Tiranës, Elbasanit, Kavajës, Peqinit dhe të Gramshit, më 26 Shkurt 1918, i drejtuan një protest qeverisë Austro-Hungareze, kundër çdo mendimi e plani për copëtimin e Shqipërisë, kundër çdo orovatje që shkelte të drejtat e saj shtetërore të njohura nga Konferenca e Londrës më 1913.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare